project en change management in marketing, sales en customer service
HomeOverDienstenNieuwsContact
Onze ProjectenOnze Opdrachtgevers
Onze Projecten

ManFriday Business Development heeft een aantal succesvolle projecten uitgevoerd. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Business Development
Voor een bekende leverancier van DMS en BPM oplossingen heeft ManFriday Business Development een Go-To-Market strategie ontwikkeld. Hierbij is specifiek gekeken naar de white spots in de marktbewerking. Bovendien is de structuur van de verkoop-organisatie aangepast en wordt de samenwerking tussen de afdelingen sales en marketing nader onderzocht.

New Business Boost
Voor één van de grote banken in Nederland heeft ManFriday Business Development de verkooporganisatie getraind en begeleid om meer new business te genereren. Met onze begeleiding hebben regiodirecteuren, vestigingsdirecteuren en accountmanagers bijna zevenhonderd extra leads gegenereerd door telefonische acquisitie. De opdrachtgever bestempelt het als een buitengewoon succesvol project.

Professionalisering Telesales Team
Voor een leverancier van frankeer- en couverteermachines heeft ManFriday Business Development het Telesales team getraind en gecoacht in het voeren van telefonische verkoopgesprekken. Leidend bij de coaching van iedere medewerker, is de uitkomst van zijn of haar Myers Briggs Type Indicator (MBTI) onderzoek. Dit onderzoek maakt persoonlijkheidskenmerken en voorkeursstijlen inzichtelijk, zodat gerichte coaching plaatsvindt. Het resultaat is aantoonbare persoonlijke en professionele groei van de teamleden en een significante stijging in new business omzet.

Go-To-Market-Strategy
Voor een leverancier van Business Intelligence oplossingen heeft ManFriday Business Development een Go-To-Market-Strategy ontwikkeld voor een nieuwe propositie. Binnen deze strategie is een concreet marketing- en salesplan opgesteld. De opdrachtgever voert deze strategie door en gaat deze aanpak ook voor andere proposities hanteren.

Salesmanagement
Voor een leverancier van Business Process Management software heeft ManFriday de rol van Salesmanager vervuld. In deze functie is een gestructureerde marktbewerking geintroduceerd met als resultaat een marktleiders positie in een aantal marktsegmenten.

Integratie na overname
Voor een softwareleverancier heeft ManFriday Business Development de integratie van twee overnames begeleid. Bij de integratie zijn medewerkers, klanten, prospects, support en techniek ondergebracht in de bestaande structuur van de opdrachtgever.

Leadgeneratie
Voor een toonaangevende speler in Business Process Management software heeft ManFriday Business Development leadgeneratie verzorgd. Hierbij zijn mailings verstuurd, bijeenkomsten georganiseerd en demo-afspraken gepland. Het aantal leads is met ruim dertig procent toegenomen.

HomeOverDienstenNieuwsContact